ADMIRALGADE 26
ADMIRALGADE 26
1066 København K
+45 33 33 79 73
restaurant@admiralgade26.dk

Om os

This section is mostly in danish, but if you scroll to the end you will find links to articles about us.

 

Admiralgade 26 udsprang af endnu et fredet hjørne tæt på Ved Stranden 10, et solstrejf og en følelse af rummelighed. Rejsen startede april 2015 og kulminerede i sommeren 2016, med et velkommen hjem-brev i august.

Som på Ved Stranden 10 startede rejsen i dialog med beboerne i huset og lokalernes historie. For Admiralgade 26 blev udgangspunktet 1910, hvor rummet blev til i dets nogenlunde nuværende form med sænkning af etagedækket, nye vinduer og overdækning af den gamle gård, hvor vores køkken nu befinder sig.

1910 blev også omdrejningspunktet for dialogen med det moderne – i samtiden, så vel som i nutiden. Rainer Maria Rilke skrev Malte Laurids Brigges optegnelser i 1910. Læsning heraf blev til en avis, hvor der bl.a. også blev plads til et par J.P. Jacobsen breve, Jørgen Leths syn på cykling, et sæt nyttesløse betragtninger og andre nødvendigheder.

Arkitekturen tog os til Faaborg Museum, Kaare Klint og Carl Petersen. Vi dvælede ved Kunstindustrimuseet og i særdeleshed udstillingen “Learning from Japan”. Vi forstod Thorvald Bindesbølls vigtighed og læste, at han boede på 2. sal under hans tid på akademiet.

Vi opdagede Hammershøi på ny. Både Svend og Vilhelm. Vi fandt glæden ved strøgne vægge og duften af linolie. Vi værdsatte det gode håndværk og gjorde det til et fikspunkt for vores arbejde. Vi gik i rette med historicismen med Rietveld, Donald Judd og Prouvé. Vi lod os rive med af dansk keramik fra førnævnte Svend, Gerd Hiort Petersen, Ann Linnemann, Hans Vangsø – kære Hans, Anne Fløche og flere andre. Så Akiko dreje træ og Teis og Rasmus i snedkerværkstedet. Blev ydmyge over arbejdet på Hans Knudsen Instituttet og lattermilde og lykkeligelige over naverne Jens Emil og Ivan.

Alt i alt med henblik på at skabe et rum og en tilværelse, hvor vi nu kan lukke lyset ind; med avisen, roen og det uformelle møde. Hvor vi kan rydde bordet og lægge dug på til frokost. Hvor man er velkommen hele dagen. Hvor det offentlige og private smelter sammen.

Hvor man kan spise dagens ret, fra Biksemad til Kebab, med en god serviet samtidig med at andre spiser 8 retter og siger nææh!

Admiralgade 26 er et ønske om at være til stede uden andet formål end som så, et sted at udholde jordens rotation, møde folk i øjenhøjde, glæde sig over godt håndværk, bevare eller genfinde roen og ikke mindst mødes. Lade sig udfordre, fordybe sig i husets avis, vores salonaftener og en god film, der finder vej til os, når dagene bliver kortere.

 


 

Artikler og Skriverier fra andre: